Friday, August 28, 2009

Danske virksomheder vil outsource mere

Online-avisen Version2 har en artikel om outsourcing, hvor man kan læse, at danske virksomheder har stor lyst til øget offshore outsourcing, men at de ofte glemmer det nødvendige forarbejde og derfor risikerer at fejle med offshore-initiativerne.

Artiklen i Version2 tager udgangspunkt i undersøgelsen It i Praksis 2009, og undersøgelsen fortæller blandt andet, at 20 % af de adspurgte virksomheder planlægger øget offshore outsourcing, mens 28 % af virksomhederne planlægger øget outsourcing til danske leverandører. Men samtidig konkluderer undersøgelsen altså, at forudsætningerne for succesfuld outsourcing mangler hos de fleste virksomheder.

Offshore outsourcing er bestemt ikke en nem disciplin, idet vi jo taler om at flytte arbejdsopgaver fra danske skriveborde til medarbejdere, der bor og arbejder i en ganske fremmede kultur mange tusinde kilometer væk fra Danmark. Men der findes måder, hvorpå man nemt kan øge sandsynligheden for at få succes med offshore outsourcing:
  • Samarbejd med danskledede it-virksomheder offshore.
  • Besøg offshore partneren inden igangsættelse af samarbejde
  • Undlad at undervurdere behovet for træning af offshore leverandørens medarbejdere
  • Foretag en grundig vurdering af hvad der kan outsources og tag offshore leverandøren med på råd (hvis offshore leverandøren siger, at det hele kan outsources, så find en anden leverandør)
  • Pas meget på med at være alt fikserede på pris - man får, hvad man betaler for - også offshore! (Hvis leverandøren tilbyder senior udviklere til 5-10 USD i timen, så kan man sige sig selv, at de medarbejdere naturligvis ikke er senior noget som helst)
  • Fokusér på at få etableret et positivt samarbejde mellem danske medarbejere og offshore medarbejdere.
Codelean er en danskejet og -ledet it-virksomhed med udviklingsfacilitet i Filippinerne. Vi er ikke markedets billigste, idet vi foretrækker at ansætte kompetente medarbejdere, som vi kan tilbyde gode ansættelsesvilkår samt holde på i mange år, men vi kan tilbyde højt kvalificerede it-ydelser samt øget sandsynlighed for succes med outsourcing.

Læs mere om offshore outsourcing med Codelean

No comments: